maandag 18 maart 2013

Mango ledstrip achterlicht

Ik zocht al een tijdje achter een extra achterlicht, liefst zo hoog mogelijk gemonteerd zonder de stroomlijn te beïnvloeden.
Natuurlijk aangesloten op de interne batterij en geschakeld via het bedieningspaneel.

Mijn eerste poging was een Cold Light Flat Strip Na installatie viel de lichtopbrengst erg tegen. In de donker was het wel zichtbaar maar niet genoeg voor in het verkeer en totaal onzichtbaar overdag.
Het was zoeken naar een led strip die werkte op 6V en geen te groot verbruik heeft.  China hielp me terug uit de nood met een 45cm led strip met 2,5W verbruik. De foto's spreken boekdelen.
Ik vind het erg geslaagd. In de ideale situatie zou enkel de helft van de leds branden en bij het remmen de andere helft.

cold light stripLed light strip





zaterdag 16 maart 2013

Fietsstad Tielt ?

Het is stil op mijn blog, dit heeft als hoofdreden dat er weinig gefietst wordt. Ik ben namelijk voor het werk op cursus naar het verre Limburg en blijf er een hele week overnachten. Buiten een wekelijks ritje met de flevobike wordt er weinig gefiets.

Er wordt wel gedacht aan fietsen. Zo heb ik een fietskaart van stad Tielt gemaakt met alle gebreken en eventuele verbeteringen.
Mijn kandidatuur voor deel te nemen aan de mobiliteit commisie van stad Tielt gaat ook eerstdaags de deur uit






Fietskaart Tielt Google Maps



Tieltse fietspaden weergeven op een grotere kaart